Levering indenfor 2-3 dage. Bare 99 kr. i fragt.

And - perfekt til de særlige højtider

 And - perfekt til de særlige højtider

And spises for det meste omkring Mortens aften og halvanden måned senere til jul. Resten af året spises and næsten ikke, hvilket er egentlig en skam, da kødet er utrolig lækkert og mørt. Findes der noget bedre end en helstegt and med lækkert fyld og en hjemmelavet sovs samt lidt tilbehør?

Tilberedningen og fremgangsmåden kan variere, men det er klart nemmest at tilberede anden i en stegepose. På den måde er man sikret et rigtig godt resultat og samtidig samlet skyen sig i stegeposen – perfekt, da den skal bruges til den hjemmelavede sovs.

Af skroget kan man koge en bouillon og kødet kan også bruges i en suppe, forårsruller eller andet.

Tip til sprødt skind! Kog vand med lidt salt og hæld over skindet – det gør at skindet bliver ekstra sprødt.

Tips til sauce med Calvados eller Sherry:  

Lav en sauce med skyen fra æblerne, lidt fløde og smag til med Madeira, Cognac, Calvados, soja eller Sherry. Afslutningsvis kan saucen monteres med lidt smør og ribs gelé.

Stegetemperaturer:

En hel and skal steges til en temperatur på 68 grader for rosa kød og 74 grader for gennemstegt kød.

Opskriften på den perfekte and:
3 – 3.5 kg and, gerne en fersk Berberieand
En halv citron
2 tsk. salt
2 tsk. vitpeppar
3 spsk. soya (valgfrit)
3 spsk. five spice (valgfrit)
3 æbler

Brug en stegepose, hvis du ønsker det.
 
Sauce:

Kråsen fra anden
1-2 løg, skåret ud i grove stykker
2 gulerødder
200 gram knoldselleri, skåret i grove stykker
2-3 dl stegesky (er der mere, brug gerne det hele)
2 dl vand
2 dl kyllingebouillion
2 dl fløde
3 tsk hvedemel til jævning (hvis det er nødvendigt)
1 tsk soya
3-4 cl af Madeira, Cognac, Calvados eller Sherry
Salt og peber
2 tsk ribs gelé

Gør følgende:

Tænd ovnen på 175 grader og tag kråsen ud. Skær æblerne ud i tern og læg dem ind i anden. Luk til med kødsnor eller nåle. Smør anden ind i citron, salt, peber samt soya og five spice og læg den efterfølgende i en bradepande. Læg gerne løg, rodfrugter, gulerødder og knoldselleri i bradepanden.

Sæt et termometer i midten af det ene lår og lad kernetemperaturen nå 68-75 grader. Regn med at anden skal have ca. 45 min. pr. kg.

Du kan også skære i det ene lår og er kødsaften klar er anden færdig. Er den rødlig/rosa, skal anden have lidt mere.

Efter 30 min skal anden vendes med brystet op ad, ønsker du at anden får mere farve kan du sætte temperaturen på 250 grader, så skindet får mere farve. Når anden er færdig tages den ud og skal hvile, mens saucen tilberedes.

Sauce:

Tag al skyen fra bradepanden/stegeposen, hæld det op i en gryde og tilsæt fløden. Smag til med de nævnte ingredienser og jævn saucen med lidt mel, hvis der er behov for det.

Der vil være en del fedt fra skyen, som vil ligge øverst i saucen, det kan nemt fjernes med en ske. Lad saucen stå og trække i 10-15 min. og smag til en sidste gang inden servering.

Skær anden ud og anret den på et fad. Server den sammen med saucen og dit valgte tilbehør.

Appelsinsauce:

Skal og juice af 3-4 appelsiner
1-1,5 dl sukker
2-3 tsk. vand
2-3 tsk. æblecidereddike
2 tsk. soya
1 1/2 tsk. Maizena til jævning
100g smør
Salt og peber

2 spsk. Kalvefond

Gør følgende:

Skyld appelsinerne og skræl skallen af – det er vigtigt det hvide ikke kommer tages med, da det er bittert.

Kog sukker og vand sammen i en gryde og tilsæt eddiken når det koger. Pres appelsinsaften ned i saucen og kom samtidig appelsinskallen i. Lad det hele koge i nogle minutter.

Til sidst tilsættes soya og kalvefonden, smag til og tilsæt gerne lidt smør til sidst.

Vintips till anden.

En let, men krydret rødvin såsom Bourgogne eller Pinot Noir fungerer utrolig godt sammen med and. Er man mere til øl, kan de belgiske mærker såsom Chimay eller Leffe også fungere godt.

translation missing: da.blogs.article.older_post
translation missing: da.blogs.article.newer_post
Lukket

The Fat Cow - Nyhedsbrev

Til dig som ønsker de særlige kødfulde tilbud... før alle de andre

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Søg

Indkøbskurv

Din varekurv er tom
Køb nu