Bearnaisesauce – en af de mest populære saucer
Bearnaisesaucen er en af de mest populære saucer, dog afholder de fleste sig fra at lave den selv. Saucen skiller nemt og det er med at holde tungen lige i munden for at opnå et godt resultat.
Hos The Fat Cow har vi udviklet vores egen bearnaise, som er særligt udviklet til os.
Oavsett vad man tycker om såser så har alla en åsikt om denna krämiga, härliga, feta, djävliga sås som ofta skär sig när man "slår den". Vissa skulle aldrig köpa fördig sås och många andra skulle aldrig lägga 5 minuter på att slå en egen "bea"
Här kommer några olika varianter - väljs själv hur ni vill gära. Eller så bara köper ni vår egen äkta bea gjord på äggulor
Bearnaisesauce – den hurtige variant
Ingredienser:
150 g smør
3 æggeblommer
1 msk hvidvinseddike
1 msk finthakket løg
Lidt salt og peber
1-1,5 spsk. frisk estragon
- Hæld æggeblommer og hvidvinseddike i en skål med høj kant.
- Smelt smørret og hæld det i skålen, mens der blendes med en stavblender.
- Smag til med løg, salt, peber og estragon. Velbekomme!
En lidt mere avanceret variant:
Her kommer en opskrift på en hjemmelavet bearnaise.
Detta är ett recept på en god hemlagad/hemmaslagen bearnaisesås. Servera såsen tillsammans med stekt eller grillat kött.
Ingredienser
½ løg, finthakket
2 spsk. hvidvinseddike
10 vitpepparkorn
3 æggeblommer
250 gram smør, smeltet
1 spsk. finhakket estragon
Salt
Cayennepeber
Gør følgende:
Knus peberkornene i en morter. Kom derefter løg, peber, hvidvinseddike og estragon i en lille gryde. Kog det hele op og si efterfølgende ingredienserne.
Lad væsken køle lidt af og sæt efterfølgende kasserollen i et vandbad. Vandet skal være varmt, men må ikke koge.
Tilsæt nu æggeblommerne og pisk kraftigt indtil du har fået en homogen sauce med den rette konsistens.
Tag kasserollen af varmen og pisk forsigtigt det smeltede smør i. Smag til med salt, peber, cayennepeber og estragon. Velbekomme!
Husk at saucen skal varmes forsigtigt op, bliver den for varm vil den skille.