Levering indenfor 2-3 dage. Bare 99 kr. i fragt.

Trøffel – den sorte diamant

Trøffel – den sorte diamant

”Nice to know ” om trøfler – de sorte diamanter!

Der findes en masse forskellige trøfler. Trøffel er en betegnelse for flere forskellige arter af underjordiske og knoldformede svampe, som oftest vokser ved rødderne af træarter, såsom eg, bøg eller hassel.

Der er overordnet set tre forskellige former for sorte trøfler, de kan deles op i tre grupper –sommertrøfler (T. Aestivum), efterårstrøfler (T. Uncinatum) og vintertrøfler (T. Melanosporum). De er alle sorte eller mørkebrune udenpå, men kun vintertrøflen er sort indeni. Sommer- og efterårstrøflen er beige til lysebrune indeni.

Der findes også en hvid trøffeltype, som for meste findes i Piemonte, Italien og har en meget kort sæson sammenlignet med de tre andre trøffeltyper.

Hvor finder man trøflerne?

De seneste år har man fundet sommertrøfler på den svenske ø Gotland. De kan findes fra starten af sommeren til det sene efterår. Om en trøffel er moden eller ej, afgøres ud fra duften og her er det ”trøffelhundene” kommer ind i billedet.

Lagotto Romagnolo eller ”trøffelhunden” er en hunderace, der stammer fra Italien og har gennem de sidste mange år har været brugt til at finde trøfler rundt omkring i Italien.

Udover de kendte trøffelhunde bruges der i visse tilfælde også trøffelsvin. I visse tilfælde er trøffelsvinene faktisk bedre til at finde trøflerne end hundene er.

Udover Italien er Frankrig også en stor trøffelproducent, de står for omkring 30% af den samlede produktion og er dermed verdens største trøffelproducent. De største trøffelområder ligger i det sydøstlige Frankrig – hovedsagligt omkring Drôme, Vaucluse og Alpes-de-Haute Provence. Der er også andre enkelte områder rundt omkring i Frankrig, hvor man kan være heldig at finde trøfler.  

Udenfor Europas grænser kan man være heldig at finde trøfler i det nordlige Afrika, Indien, Australien samt Nordamerika.

Historien bag trøflerne

Tilbage i slutningen af 1800-tallet begyndte trøfler utrolig populære og allerede dengang blev de anset som værende en dyre og eksklusiv spise. Men som følge af ændringer i klimaet, de to verdenskrige og en intensivt jordbrug har der de sidste mange år været en meget lavere produktion end hvad der tidligere har været. Dette er også en af grundene til at trøfler i dag er så dyre.

Fuld af vitaminer

Noget som måske kan overraske de fleste er hvor mange vitaminer og kostfibre trøfler faktisk indeholder. Man kan finde både vitamin A, D og K samt Kalium i trøflerne 

Hvordan bruges trøflerne?

Trøflerne kan bruges på rigtig mange måder og kan indgå i alverdens retter – kun fantasien sætter grænser. Generelt bruges trøfler særligt i diverse pastaretter, på pizza og som smagsgiver i visse desserter.

Er du helt vild som trøfler, så findes der faktisk flere trøffelfestivaller rundt omkring i Europa. La Feira del Tartufo afholdes hvert år i Alba i Italien og på Gotlands afholdes der hver november en trøffelfestival.

translation missing: da.blogs.article.older_post
translation missing: da.blogs.article.newer_post
Lukket

The Fat Cow - Nyhedsbrev

Til dig som ønsker de særlige kødfulde tilbud... før alle de andre

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Søg

Indkøbskurv

Din varekurv er tom
Køb nu