Levering indenfor 2-3 dage. Bare 99 kr. i fragt.

Karim Khouani - Michelin kok

Vi er meget stolte over at kunne præsentere vores nyeste samarbejdspartner indenfor madinspiration og produktudvikling "Karim Khouani".

Karim Khouani - Anerkendt Michelin kok i Sydsverige 

Karim er for mange svenskere et velkendt navn og ansigt indenfor finere madlavning. Det bredere del af den sydsvenske befolkning lærte ham at kende, da han som den første restauratør fik en stjerne i den berømte Michelin Guide.

Historien om Karim 

I en alder af 14 år startede Karim i lærer som konditor i Marseille, Frankrig. Allerede fra en ung alder, ønskede han at være den bedste indenfor sit håndværk. Som 18-årig flyttede han til London, hvor han søgte og fandt arbejde på flere 3-stjernede Michelin restauranter. Nu næsten 30 år senere, aktiv i den svenske kulinariske verden, har han sagt ja til at dele ud af sin viden og skabe begejstring og madglæde her hos os på The Fat Cow.

Karim, fortæl mig lidt om dig selv:

"Jeg lever med mad, fra tidlig morgen til jeg går i seng. Mine tanker kredser ofte om mad, drikke og hvad du kan opnå med små og store midler med fine ingredienser. Men det er altid min passion og kærlighed til maden, der driver mig ekstra fremad i hårde tider. Selvfølgelig er min familie en brændstofforsyning, hvor mine børn er solen på himlen."

Karim Khouani bor idag i Skanör med sine tre børn. Til spørgsmålet om hans livret sagde Karim:  "Mulle", en lille saltvandsfisk, der findes i Middelhavet.

Citat fra Karim: "Jeg kommer fra Sydfrankrig og voksede op i Marseille. Min ekskone kommer fra Sverige, hvilket betød, at vi flyttede til Malmø for næsten 12 år siden. Jeg købte restaurant Ambiance à Vindåkra i 2013, og i 2014 fik vi en michelinstjerne. Det var den første restaurant i Malmø for at få en stjerne i guiden, som vi var virkelig stolte af. En restaurant, der var udenfor Malmø, virkelig ude på landet, men det fungerede. Efter et par år flyttede jeg min virksomhed til restaurant Sture i Malmø (en historisk restaurant med god historie, der ligger bag Hotell Savoy i Malmø), og vi fik faktisk en stjerne i Michelin-guiden allerede inden for tre måneder, hvilket er meget kort tid.

Mit eventyr er siden fortsat sammen med Torsten Jansson, der ejer Kosta Boda og Brasserie 1742, som jeg overtog driften for i 2016. Jeg havde mødt Torsten mange år tidligere, og jeg kunne godt lide hans "drive" og engagement. Vi forstår hinanden, har samme sprog, de samme mål (at være de bedste), og derfor respekterer vi hinanden meget, hvilket gør samarbejdet lettere og mere effektivt".

Sig mig, hvordan startede din interesse for mad?

"Interessen har altid været der. Min mor er fra Italien, og hun lavede fantastisk mad. Hjemmelavet mad med en fin detalje ligesom min bedstemor. I Italien, for dem af jer, der ikke kender det, så er mad en kultur og arv som er hellig.

Min far er fra Marokko, og selv der var en masse snak om mad og mange familie middage. Hele min barndom har været præget af mad. Men det handlede ikke kun om at spise maden. At gå til madmarkedet med min mor eller far, for derefter at forstå kvalitet og smag. For at lærer at forstå råmaterialet i sæsonen blev naturligt for mig. Også kærligheden og fællesskabet omkring middagen var meget vigtig for os i vores familie. Et kort øjeblik, hvor alle samledes og diskuterede verden og dens udfordringer. Det var ikke underligt, at jeg begyndte at arbejde i et professionelt køkken allerede som en 14-årig, derefter som lærling til at blive en konditor. Jeg kunne ikke lide at sidde på skolebænken, jeg ønskede at arbejde. At lære fra bunden som lærling er en hård, men ekstremt god skole for læring. 

Hvorfor vil du gerne samarbejde med os på The Fat Cow ? 

 "Jeg kan virkelig godt lide tanken omkring et koncept som leverer høj kvalitets kød og unikke udskæringer direkte hjem til private forbrugeres hoveddør. 

Der er en mangel på høj kvalitet i supermarkedet butikkerne. Derudover mangler der stedet som skaber inspiration til god madlavning hele året rundt, både til grillsæson, efterår, vinter og forår. At håndtere godt, kvalitetskød som ikke "bare" skal grilles.

Der er så mange madlavningsteknikker, vi kan fremhæve for at få det bedste ud af alle kødudskæringerne. Fyrene på TheFatCow deler min passion for madlavning - og lysten til at prøve nye ting. Jeg føler, at de laver noget nyt, anderledes og godt - og jeg ville elske at være en del af den rejse.

Hvordan vil det blive bemærket, at du er en del af projekterne i virksomheden?

Forhåbentlig vil min viden og erfaring fra køkkenet, om madlavning og noget om råvaren (selv om drengene kender dette meget godt) vil bidrage med ideer, måske nye produkter og et par opskrifter. Du er simpelthen nødt til at følge os på vores rejse for at se, hvad vi kan gøre.

 

  1.  
translation missing: da.blogs.article.older_post
translation missing: da.blogs.article.newer_post
Lukket

The Fat Cow - Nyhedsbrev

Til dig som ønsker de særlige kødfulde tilbud... før alle de andre

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Søg

Indkøbskurv

Din varekurv er tom
Køb nu