Levering indenfor 2-3 dage. Bare 99 kr. i fragt.

Kobe Wagyu Beef - Kødet for kejsere og kendere

I Japan betales op mod 7.500 kr. pr. kilo for de bedste stykker af Kobe Wagyu. Også kaldet "kaviar blandt bøffer". "Wagyu" betyder oksekød fra Japan ("Gyu" = ko) og ("Wa" = Japan). 

Ikke engang 3.000 kvæg om året, der har brugt deres plejede luksusliv i Hyogo-regionen, har lov til at opkaldte sig efter provinshovedstaden Kobe. Ingen anden race i verden har genetikken til dette himmelsk marmoreret kød. Derfor satte japanerne et strengt overvåget eksportforbud mod det. Det er nu blevet mere afslappet. Så der nu lovligt leveres til et par eksklusive partnere over hele verden heriblandt The Fat Cow. 

 

 

Det legendariske kød fra disse særlig kvæg er endelig tilgængelige lovligt i Danmark. Kobe Wagyu med ægthedscertifikatet, for eksempel som Entrecôte (Ribeye), Oksefilet (Striploin) eller Oksemørbra (Beef Tenderloin).

 

Historien bag: Wagyu fra Kobe

I århundreder værdsatte japanerne deres sorte Wagyu-kvæg som hårdtarbejdende trækdyr ved ploven.

Omkring tidspunktet for kejser Meiji (1852-1912) begyndte sekulariseringen af ​​det indtil da strengt buddhistiske land. Folk begyndte at nyde det tidligere forbudte kød og opdagede det unikke ved deres Tajima Gyu, den største race af kvæg, der kan spores tilbage til det 16. århundrede. 

Den vigtigste linje til dato er "Japanese Black", som ikke kun inkluderer Kobe-kvæg, men også den ikke mindre fremragende Wagyu fra Miyazaki, Ohmi og Kagoshima-regionerne. Dyrene er mellemstore og når en typisk kvægvægt på 800-1.000 kg (tyr) og 450-600 kg for køerne. I Japan er det kun specialuddannede landmænd med enorm ekspertise, der har lov til at opdrætte dyrene. Den påståede daglige massage af Wagyu med tilhørende øl hører mere til myten omkring kødet, selvom alt andet gøres for dyrenes velfærd.

Krav til Wagyu-Kobe opdræt

Antallet af kvæg pr. gård er begrænset til 34; ubrugt natur, rent vand og frisk luft følger med disse ekstraordinære kvægs liv. Kobe-Wagyu kvæg lever i gennemsnit mindst dobbelt så lang tid, som et konventionelt kvæg før det er klar til at blive slagtede. Nogle dyr endnu længere. Før slagtning får de et specielt foderblanding bestående af roer, klid, majs og kartofler - den nøjagtige blanding forbliver opdrætterens forretningshemmelighed. Men det samme gælder overalt: Kunstige væksthormoner og antibiotika, der bruges til at forhindre sygdomme, er forbudt.

 

 

Sikkerhed med den originale generiske kode

l Japan får hver ko et unikt 10-cifret identifikationsnummer, der tildeles af de Japanske myndigheder.

Ved hjælp af denne kode kan hver bøf - uanset hvilket land i verden den nydes - spores tilbage til dyret og gården, hvor den boede. Indtil begyndelsen af ​​2010'erne var eksporten af ​​levende Kobe-kvæg, sædceller og embryoner ikke kun forbudt, men kød fik heller ikke lov til at forlade Japan. 

I mellemtiden er der blevet åbnet selektivt op for få udvalgte og godkendte partnere kan forhandle dette legendariske kød – heriblandt The Fat Cow, som en af få udvalgte i Danmark / Sverige.

Dette gør, at der i dag findes Wagyu-Kobe i visse lande i Europa, Asien og USA. Men selv i dag er 90 % af Wagyu Kobe kødet kun at finde i Japan. 

I Japan kategoriseres kvaliteten efter hovedkriterierne for 1) fylde 2) grad af marmorering 3) kødets farve og 4) fedtets farve. Fylden er opdelt i tre klasser (A, B, C), farven på en standardskala i syv niveauer. Graden af ​​marmorering (MBS), det vigtigste kriterium for mange kødelskere, er opdelt i 12 niveauer i Japan, Wagyu Kobe Oksekød skal mindst have marmoreringsniveau 6.

 

Wagyu Beef: Nydelse og sundhed

Wagyu oksekød anses for at være ekstremt sundt - sammenlignet med andre kvægracer har det en op til 50% højere andel af umættede fedtsyrer som omega-3 og omega-6. Endnu vigtigere for kendere: Det intramuskulære fedt, fordelt helt jævnt og fint vendt over hele kødet, er så mørt, at det let smelter i din håndflade - en uforlignelig fin og saftig kødoplevelse!

Wagyu i køkkenet

Der er mange måder at tilberede Wagyu på.

Det kan grilles, koges, pocheres, blancheres eller steges. Hvis det er kogt eller grillet som en almindelig bøf, skal det ikke varmebehandles til mere end ”medium”. De japanske tilberedningsformer er også typisk, hvor stykket ikke steges hele, men skæres i fine strimler som sukiyaki (gryderet), shabushabu (fondue med vand eller bouillon), yakiniku (bordgrill) eller teppanyaki (varm grillplade) . I alle tilfælde kan Wagyu med sin ædle, kejserlige smag nydes uden andet tilbehør; i Japan serveres grøntsager og frugter oftest til.

 

translation missing: da.blogs.article.older_post
translation missing: da.blogs.article.newer_post
Lukket

The Fat Cow - Nyhedsbrev

Til dig som ønsker de særlige kødfulde tilbud... før alle de andre

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Søg

Indkøbskurv

Din varekurv er tom
Køb nu