Levering indenfor 2-3 dage. Bare 99 kr. i fragt.

Varemærke: Txogitxu (Old Fat Cows)

Txogitxu fra San Sebastian i Spanien

Når det kommer til kød med karakter af særlig høj kvalitet, så kommer man ikke uden om Txogitxu.

Fra San Sebastian, der ligger i hjertet af Baskerlandet, distribuerer Imanol Jaca det fantastiske kød fra fede, ældre køer til restauranter over hele verden.

Imanol Jaca er kendt verden over for det fantastiske kød, han finder. Det er primært køer fra små gårde rundt omkring i Galicien, han udvælger.

Se vores Txogitxu kødprodukter her

Blandt bøf- og kødelskere bliver Imanol ofte omtalt som Le Selecteur – en anerkendelse af hans evne til at finde det bedste af det bedste oksekød

Gennem flere år har han udviklet unikke evner til at vælge de bedste malkekøer - primært fra Galicien, men i dag også fra andre dele af Europa. Han foretrækker ældre køer fra små gårde. Det er typisk græsfodrede køer med lavt mælkeudbytte. De har nemlig en naturlig marmorering med gult og velsmagende fedt, hvilket giver kødet den særlige smag, som det er særligt kendt for. 

 

Det særlige ved Txogitxu 

Txogitxu har specialiseret sig i opkøb og distribution af oksekød fra Galicien. Her køber man alene kød fra kvæg med en alder fra 7-8 år og opefter. Den bedste kvalitet, Galician Premium, er mellem 18 og 24 år gamle, når de slagtes.

Txogitxu rangerer kødet i 3 kvaliteter: Galician Premium, Galician Extra og Galician Ciderhouse. For alle tre kvaliteter gælder, at det er tale om kød fra køer, der er fodret med græs, har gået frit og ofte i meget stærkt kuperet terræn, hvor man ikke kan dyrke planteafgrøder.

Hos The Fat Cow forhandler vi udelukkende Galician Extra, da det efter vores mening er det bedste er den bedste kvalitet. 

Det galiciske kød er noget helt specielt. I Galicien spiser man en kost, der først og fremmest består af grøntsager og fisk og skaldyr, mens kød spises sjældnere. Da galicerne gerne vil have mælk til husholdningen og ost, har de fleste bønder en mindre besætning af malkekøer.

Køerne giver typisk fem til seks kilo mælk i døgnet, hvilket er en langt mindre mælkeydelse end den, man ser hos danske malkekøer. Den lave mælkeydelse er sammen med græsfodring med til at give en helt anden fedt-struktur og fibersammensætning i det galiciske oksekød.

Da adgangen til galicisk kød i de kvaliteter – som Txogitxu vil lægge navn og brand til, er begrænsede – har firmaet gennem de seneste år udviklet et opkøbssamarbejde med agenter rundt omkring i Europa. Kødet bliver ligeledes vurderet og kvalitetsinddelt efter samme krav og principper som det galiciske. 

translation missing: da.blogs.article.older_post
translation missing: da.blogs.article.newer_post
Lukket

The Fat Cow - Nyhedsbrev

Til dig som ønsker de særlige kødfulde tilbud... før alle de andre

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Søg

Indkøbskurv

Din varekurv er tom
Køb nu