Iberico grisen (sortfodsgrisen)
Iberico grisen (sortfodsgrisen) er noget specielt. Og ja Iberico grisen findes i flere forskellige kvaliteter. Som alt andet er der også kvalitetsniveauer indenfor Iberico. Vi på The Fat Cow sælger udelukkende den højeste kvalitet "Iberico Bellota" kvaliteten.
Se alle vores Iberico, Bellota produkter her.
Bagrundsinformation
Iberico grisen (også kaldes Sortfodsgrisen / Pata Negra / Black foot) er en spansk griserace. Navnet "Iberico" er ikke bare et kommercielt varemærke, men en regelfast betegnelse, som den spanske fødevarestyrelse kontrollere. (Racen er beskyttet af EU's lovgivningsmæssige rammer for denominicasion de origen DO).
Iberico findes kort forklaret i fire kvalitetsniveauer: Iberico Cebo, Iberico Cebo de Campo, Iberico de recebo og Iberico Bellota.
Forskellen groft sagt er jo højere kvalitetsniveau. Jo højere dyrevelfærd og jo højere andel af racen Iberico der findes i grisen. VI hos The Fat Cow ønsker kun det højeste indenfor begge dele.
IBERICO DE BELLOTA
Iberico Bellota er kongen af svin og svinekød. Iberico Bellota grisen lever på det varme, stenet og kuperet slettelandskab imellem Spanien og Portugals grænse. Det kræves, at dyrevelfærden er helt i top f.eks. gør, at Iberico Bellota grisen lever et helt fritgående udeliv.
Det fritgående udeliv i det kuperet miljø, gør at dyrende får masser af motion og bevægelse. De får ikke færdigbladet foderbladninger, men spiser græs, urter og agern fra egetræerne. Ageren på spansk betyder "Bellota" derfra navnet på grisen, da den spiser ageren.
Kombinationen med grisens særlige race, fritgående udeliv, masser af motion og deres naturlige foder giver Bellotagrisens og dens kød sin karaktertiske mørkerøde farve og nøddeagtige smag. Hver gris har hele 2 hektar natur at kunne bevæge sig frit rundt omkring i.
Se alle vores Iberico, Bellota produkter her.