Levering indenfor 2-3 dage. Gratis fragt ved køb over 750 kr.

Varemærket: Txogitxu (Old Fat Cows)

Txogitxu fra San Sebastian i Spanien

Når det kommer til kød med karakter af særlig høj kvalitet, så kommer man ikke uden om Txogitxu.

Fra San Sebastian, i hjertet af Baskerlandet, distribuerer Imanol Jaca det fantastiske kød fra fede, gamle malkekøer til restauranter over hele verden.

Når det kommer til kød af høj kvalitet overalt i verden, kommer man ikke uden om Txogitxu. Fra San Sebastian, i hjertet af Baskerlandet, distribuerer Imanol Jaca det fantastiske kød fra fede, gamle malkekøer til restauranter over hele verden.

Se vores Txogitxu kødprodukter her

Blandt bøf- og kødelskere bliver Imanol ofte omtalt som Le Selecteur – en respektfuld anerkendelse af hans evne til at finde det bedste af det bedste oksekød

I mere end en generation har han udviklet unikke evner til at vælge de bedste malkekøer - primært fra Galicien, men i dag også fra andre dele af Europa. Han foretrækker gamle køer fra små gårde. De er typisk græsfoder, mælkekøer med lavt udbytte. De får en naturlig marmorering med gult og velsmagende fedt, hvilket giver det mest velsmagende kød.

 

Txogitxu - San Sebastian, Spanien

Txogitxu har specialiseret sig i opkøb og distribution af oksekød fra Galicien. Her køber man alene kød fra malkekvæg med en alder fra 7-8 år og opefter. Den bedste kvalitet, Galician Premium, er mellem 18 og 24 år gamle, når de slagtes.

Txogitxu rangerer kødet i 3 kvaliteter: Galician Premium, Galician Extra og Galician Ciderhouse. For alle tre kvaliteter gælder, at det er tale om kød fra køer, der er fodret med græs, har gået frit og ofte i meget stærkt kuperet terræn, hvor man ikke kan dyrke planteafgrøder.

Det galiciske kød er noget helt specielt. I Galicien spiser man en kost, der først og fremmest består af grøntsager og fisk og skaldyr, mens kød spises sjældnere. Da galicerne gerne vil have mælk til husholdningen og ost, har de fleste bønder en mindre besætning af malkekøer, der får lov til at græsse på marginale jorder (stejle skråninger og ukurante jordstykker, der ikke egner sig til planteavl). Køerne giver typisk fem til seks kilo mælk i døgnet, hvilket er en langt mindre mælkeydelse end den, man ser hos danske malkekøer. Den lave mælkeydelse er sammen med græsfodring og store mængder motion i forbindelse med afgræsning af arealerne med til at give en helt anden fedt-struktur og fibersammensætning i det galiciske oksekød.

Da adgangen til galicisk kød i kvaliteter, Txogitxu vil lægge navn og brand til, er begrænsede, har firmaet gennem de seneste år udviklet et opkøbssamarbejde med agenter i Europa. Txogitxu stiller samme krav om foder mm. som til det galiciske kød.

Kødet bliver ligeledes vurderet og kvalitetsinddelt efter samme krav og principper som det galiciske. For det europæiske kød anvender man følgende tre kvalitetsbetegnelser: European Premium (op til 16 år gamle), European Extra og European House Selection (7-8 år gamle).

 

translation missing: da.blogs.article.older_post
translation missing: da.blogs.article.newer_post
Lukket

The Fat Cow - Nyhedsbrev

Til dig som ønsker de særlige kødfulde tilbud... før alle de andre

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Søg

Indkøbskurv

Din varekurv er tom
Køb nu